В Ізюмському районі з'явився сучасний корпус трудової терапії. Фото

18.10.2018 15:40 Область Online
Фото: Денис Ткачов /Facebook Фото: Денис Ткачов /Facebook
17 жовтня відбулося урочисте відкриття нового реабілітаційного корпусу Оскільського психоневрологічного інтернату.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив  координатор проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ Денис Ткачов. Саме німецькі партнери надали фінансування на проект, ідея якого виникла під час навчальної поїздки до Німеччини представників соціальної сфери області.

За інформацією Дениса Ткачова, сама будівля є тільки частиною унікального проекту, який передбачає запровадження інноваційних методик трудової терапії.

«Зокрема вперше в регіоні створені майстерні для роботи з глиною. Наразі вони мають спеціальне гончарне коло, муфельну пічку, а персонал пройшов відповідне навчання, а також інші методи активної роботи з людьми з інвалідністю. Щодо спортивно-реабілітаційної частини — то і тут все оснащено сучасним обладнанням, що дозволяє ефективно розвивати моторику та інші функції організму. Окремо треба відмітити навчальну кухню, де клієнти інтернату матимуть змогу навчитися готувати самостійно», —  написав координатор.

Загалом, за інформацією директорки інтернату Марини Моросовської, за 2,5 року співпраці з німецькими партнерами були замінені всі вікна, балконні та вхідні двері інтернату, реконструйовано другий поверх, де проживають люди з особливими потребами, й, як завершення спільного проекту, – відкриття майстерні та тренажерної зали.

 Читайте також: Дошкільна група відкрилася в селі Куп’янського району