Ветерани АТО з сім'ями пройшли одноденне оздоровлення (Фото)

14.11.2017 08:45 Область Online
Фото автора Фото автора
11 листопада для бійців Нововодолазького району та їх родичів організували День відкритих дверей в одному з вітчизняних санаторіїв.

Зараз в Україні, і Харківській області зокрема, діє кілька державних і обласних програм для реабілітації воїнів АТО. В їх рамках учасники бойових дій на Сході можуть пройти курс безкоштовного оздоровлення в різних санаторіях як нашого регіону, так і України в цілому. Чи то через необізнаність, чи то через острах, чи то ще чомусь, але ця програма не сильно користується попитом серед ветеранів. Тому райдержадміністрації нашого регіону намагаються наочно познайомити учасників АТО з цією програмою, влаштовуючи їм одноденні поїздки в той чи інший санаторій.

Минулої суботи, 11 листопада, одним з таких районів став Нововодолазький, керівництво якого організувало трансферт охочих в один із санаторіїв Харківської області. Всього зібралося близько 35 людей — воїни АТО і їх сім'ї.

Спершу ветерани пройшли медобстеження, а після вирушили на оздоровчі процедури — хтось на масаж, хтось ароматерапію, а хтось просто плавав в басейні.

За словами одного з бійців АТО, що служив в Луганському прикордонному загоні, Сергія Романчука, після побаченого він думає скористатися наданою путівкою і поїхати на більш тривале оздоровлення.

— За день я відвідав масаж, сольову кімнату, ароматерапію разом з хромотерапією і трохи подивився спортзал. В принципі враження хороші, я серйозно задумався над тим, щоб взяти путівку на більш тривалий період часу. У багатьох ветеранів виникло бажання взяти пропоновані путівки, — сказав Сергій Романчук.

Володимир Олександров

Автор: Администратор сайта