Виборців двох районів Харківщини підкуповують ліками

18.07.2019 12:28 Область Online
Фото: censor.net.ua Фото: censor.net.ua
Минулої доби, 17 липня, правоохоронці регіону зареєстрували 24 повідомлення щодо порушень виборчого процесу.

Так, до Краснокутського ВП надійшла заява від голови Пархомівської сільської ради. Він розповів, що до нього звернулися місцеві мешканці та повідомили про те, що невідомі особи через поштове відділення пересилають пакунки невідомого походження. Під час огляду пакунка поліцейські встановили, що він містить медичні препарати та аркуш паперу із зображенням кандидата в народні депутати України. Слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 160 Кримінального кодексу України, яке приєднано до раніше відкритого провадження за аналогічним фактом.

Схожа інформація зареєстрована у Валківському відділі поліції. На відділення пошти в місті Валки надійшла значна кількість посилок, в яких знаходилися медикаменти. За отриманою інформацією, дані посилки призначені для осіб похилого віку та повинні були розповсюджуватися серед пенсіонерів під час виборчої кампанії від одного з кандидатів у народні депутати України. Слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 157 Кримінального кодексу України, яке приєднано до раніше відкритого.

Слідчим Новобаварського ВП було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 157 Кримінального кодексу України за фактом звернення 16 липня довіреної особи кандидата у народні депутати Верховної Ради України. Вона заявила, що невідомі через поштові скриньки житлових будинків Новобаварського району розповсюджують газети, в яких розміщена недостовірна та компрометуюча інформація відносно кандидата у народні депутати Верховної Ради України 

Більшість інших повідомлень та звернень громадян, що надійшли до територіальних відділів та відділень поліції Харкова та області, стосувалися правил розміщення агітаційних матеріалів та проведення агітації.

Всі заяви та звернення зареєстровані у Журналах єдиного обліку територіальних відділів та відділень поліції, тривають перевірки.

Читайте також: Підкуп виборця на Нововодолажчині — поліція почала розслідування