У Куп'янську відновили пам'ятник Шевченку (Фото, Відео)

23.06.2017 15:00 Область Online
Фото: Олександр Ківшар Фото: Олександр Ківшар
22 червня у місті завершилася реставрація місцевого пам'ятника Тарасу Шевченку, якому цього березня невідомі вандали відбила носа.

Як ідеться на місцевому порталі "Наш рідний Куп'янськ", реставрацією займалися один із керівників Спілки художників Харківщини, скульптор Фелікс Бетліємський, архітектор проекту Едуард Семененко і Лідія Моргунова, уродженка Куп'янська, на чиї гроші й було зроблено цю скульптуру.

Тепер із носом! 

"Люди мали унікальну можливість побачити наживо роботу справжнього скульптора, який міліметр за міліметром відсікав і відсікав зайве від гранітної брили. А дехто з перехожих навіть пропонував скульптору взяти за основу їх власний ніс"

Крім цього Лідія Моргунова наразі готує до втілення в Куп’янську новий проект – встановлення скульптурної композиції, присвяченої земляку, скульптору мікромініатюристу Миколі Сядристому.  

Виконувати цей проект будуть Фелікс Бетліємський і Едуард Семененко. Наразі розглянуто три проекти майбутньої композиції, і йде етап узгодження технічних деталей і авторської філософії скульптури.

Нагадаємо про те, що ВАНДАЛИ ПОШКОДИЛИ ПАМ'ЯТНИК КОБЗАРЮ У КУП'ЯНСЬКУ, стало відомо 25 березня, коли очевидці сфотографували безносий пам'ятник та виклали фото до соціальної мережі.

Тоді правоохоронці повідомили, що зібрали первинний матеріал і відкрили кримінальне провадження за ст. 194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна).

23 червня у Головному управлінні Національної поліції України повідомили "СК", що "за інформацією від слідства, кримінальне проводження закрили через відсутність складу злочину". 



Читайте також: 

СВІТОВІ ТРЕНДИ ВІД ШКОЛЯРІВ: ЯК ДІТИ ХАРКІВЩИНИ ЗМІНЮЮТЬ РІДНІ МІСТА

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта