Скільки державних земель можуть передати у власність ОТГ Харківщини

05.09.2018 12:36 Область Online
Фото:gagauzmedia.md Фото:gagauzmedia.md
Головне управління Держгеокадастру оприлюднило попередні цифри.

Об’єднаним територіальним громадам на Харківщині можуть бути передані 27 000 га сільськогосподарських земель державної власності. Це землі розміром з територію, трохи більшу за Коломацький район (330 кв. км).

Так, за повідомленням ГУ Держгеокадастру у Харківській області, на територіях створених в області 12 об’єднаних територіальних громад знаходиться орієнтовно 27 000 га земель сільськогосподарського призначення державної власності, які потенційно можуть бути передані у комунальну власність.

Як повідомили фахівці Управління землеустрою та охорони земель ГУ Держгеокадастру у Харківській області, у рамках поглиблення децентралізації відбулася передача земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності за межами населених пунктів по 7 об’єднаних територіальних громадах Харківської області, а саме Наталинській сільській, Малинівській, Малоданилівській, Роганській, Нововодолазькій, Коломацькій селищних та Мереф’янській міській ОТГ.

Загалом у комунальну власність зазначеним об’єднаним територіальним громадам вже передано 877 земельних ділянок сільськогосподарського призначення, загальною площею 8672,2582 га. Крім вищезазначених об’єднаних територіальних громад, яким вже передано у комунальну власність земельні ділянки, проведено інвентаризацію та наказами Головного управління затверджено технічну документацію по Зачепилівській і Чкаловській селищним та Оскільській сільській об’єднаних територіальних громадах.

Наразі загальний процес передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення у комунальну власність на території Харківської області проходить відповідно до Плану Держгеокадастру.

Так, по Золочівській селищній об’єднаній територіальній громаді, за результатами проведеної інвентаризації, до Державного земельного кадастру внесено відомості про 224 земельні ділянки, загальною площею 1684,3753 га.

По Старосалтівській селищній об’єднаній територіальній громаді Вовчанського району проведені підготовчі роботи по інвентаризації земельних ділянок в кількості 165 шт. на загальну площу 2 000 га, а також топографо-геодезичні роботи на 145 земельних ділянках на загальну площу 1 757,6 га. Затвердити технічну документацію по Старосалтівській селищній об’єднаній територіальній громаді планується наприкінці цього вересня.

Читайте також: Нові інтерактивні медіакласи з’явилися в куп’янській гімназії