Вуличне освітлення почали робити в Дворічанському районі

01.11.2018 14:35 Область Online
фото: www.val.ua фото: www.val.ua
Проект «Енергія світла», у рамках якого в містах, селищах і селах Харківської області з’являється вуличне освітлення, дійшов до Дворічної.

Тут мають повністю освітити центральну магістраль. У цілому освітлення з’явиться на 11 вулицях, де встановлять 170 освітлювальних приладів. Наступного тижня почнуться роботи в селах Гряниківка і Гороб’ївка у Дворічанському районі: тут освітлять шість вулиць, установлять 84 прилади і прокладуть 8200 м електромереж, повідомляє офіційний сайт ХОДА. 

Начальник Управління паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації Андрій Парамонов повідомив 31 жовтня, що найближчим часом почнуться роботи з освітлення і в Люботині. Закінчити їх планують у листопаді. У місті буде освітлено центральну вулицю Шевченка та міський парк.

Він також зазначив: якщо спочатку у 2018-му в рамках проекту «Енергія світла» планували встановити і модернізувати освітлення у 137 населених пунктах області, то тепер у програмі – 142 населені пункти. Освітлення з’явиться на 322 вулицях (а не на 306, як планувалося). У цілому буде встановлено близько 2300 освітлювальних приладів і прокладено 70 км електромереж.

– Крім обласного бюджету, до фінансування проекту приєдналися місцеві. Дергачівський район профінансував установлення освітлення в селі Руська Лозова на дорозі, що веде до школи. У Коломацькому районі також профінансували освітлення пришкільної території. А в місті Лозова за власні кошти освітлили пішохідні переходи в чотирьох місцях – з використанням сонячних батарей, – зазначив Андрій Парамонов.

Він підкреслив, що при реалізації програми «Енергія світла» використовуються енергоощадні технології. Це дозволяє економити на експлуатаційних витратах понад 60 % коштів.

Зараз формується перелік населених пунктів і вулиць, які потраплять до програми на наступний рік. При цьому, за словами начальника Управління, враховуються звернення громадян і заявки районів.

Нагадаємо, у рамках проекту «Енергія світла» вже було повністю освітлено центральну магістраль Куп’янська – вулиці Харківську та Кузнечну. Усього тут установили 28 опор, 92 світильники, проклали 3,2 км електромереж. Також повністю виконали роботи в Балаклійському, Близнюківському, Дергачівському, Кегичівському, Коломацькому, Первомайському районах, у селі Манченки Харківського району. 

Читайте також: На Дворічанщині ремонтують сільські школи, дитсадки та розвивають туризм. 

Автор: Олександр Гречаний