Як абітурієнтам отримати додаткові бали до вступу

04.07.2019 09:06 Область Online
Фото: life.pravda.com.ua Фото: life.pravda.com.ua
Цьогоріч чотири категорії вступників можуть отримати додаткові бали до конкурсного.

Як пояснили в МОН, по 200 балів з двох предметів на вибір можуть зарахувати членам збірних України, які брали участь у міжнародних олімпіадах відповідно до наказів МОН, та учасникам збірних України, що брали участь у Паралімпійських, Дефлімпійських чи Олімпійських іграх. 10 балів можуть отримати призери IV етапу всеукраїнських учнівських олімпіад з базових предметів і переможці III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН у рік вступу.

Такі вступники мають бути ідентифіковані в ЄДЕБО, повідомлення про це має з’явитися в їхньому електронному кабінеті. Якщо цього не сталося, до подання першої заяви треба звернутися на гарячу лінію МОН (044) 287-89-29 або на електронну скриньку [email protected].

Від 1 до 20 балів мають право отримати учасники Всеукраїнської олімпіади ЗВО для профорієнтації вступників у тому закладі, де проходили олімпіаду, з одного відповідного предмета. Бали нараховує приймальна комісія вишу. Ці категорії вступників подають заяви в електронному вигляді.

Читайте також: На будівництво школи та дитсадка під Харковом виділили додаткові гроші

У паперовій формі заяву мають подати призери чи переможці чемпіонатів Європи та світу, всесвітньої гімназіади, чемпіонатів України з олімпійських видів спорту. При вступі на спеціальності «Середня освіта (Фізична культура)» та «Фізична культура і спорт» їм нараховується додаткові 10 балів. До заяви слід додати диплом (грамоту, сертифікат), виданий організаторами змагань.