Які лікарні та школи можуть відремонтувати в області

26.03.2018 15:20 Область Online
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
На Харківщині продовжать ремонтувати обласну філармонію та два районні фізкультурно-оздоровчі комплекси. Крім того, оновлення чекає на низку шкіл та лікарень.

А які саме школи та лікарні пройшли конкурсний відбір та претендують на ремонт за рахунок Державного фонду регіонального розвитку, повідомили 23 березня під час засідання регіональної комісії в Будинку рад, повідомляє сайт ХОДА.

За словами заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка, напередодні, 22 березня, в Києві відбулося засідання міжвідомчої комісії з відбору проектів під керівництвом віце-прем'єр-міністра України Геннадія Зубка, на якому розглядалися перехідні проекти — ті, які фінансувалися з фонду в минулому році, і в цьому році їх реалізація триває.

— Наші проекти були затверджені. Це філармонія, Золочівський та Красноградський ФОКи і Лозівська дитяча спортивна школа, — розповів Євгеній Шахненко.

Загальна сума вищезгаданих проектів сягає 224 мільйони гривень. Окрім цього, на засіданні обговорили підсумки додаткового конкурсного відбору, який проводився в області у напрямку енергоефективності державних і комунальних медичних і освітніх установ, на які із ДФРР загалом спрямували 305 мільйонів гривень.

Так, за інформацією заступника начальника Управління з питань розвитку транспортної інфраструктури, торгівлі та фінансових ресурсів Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Ольги Шамаєвої, найбільшу кількість балів з поданих на розгляд комісії проектів набрав проект капітального ремонту будівлі стаціонарного відділення Ізюмської центральної міської лікарні (сума проекту 21,7 мільйона гривень).

Крім того, регіональна комісія вирішила надати на узгодження для фінансування з ДФРР кілька проектів, які стосуються медичних закладів області. Це проект вартістю в 3,3 мільйона гривень, які планують витратити на капітальний ремонт з утеплення стін із заміною вікон у Чугуївській центральній районній лікарні. Також проект вартістю 5,4 мільйона гривень, який стосується реконструкції фасаду із заміною вікон і дверей у будівлях головного корпусу та інфекційного відділення Куп'янської центральної міської лікарні.

Подібні проекти подавала і Первомайська центральна районна лікарня, де хочуть відремонтувати пологове відділення та витратити на це 4,1 мільйона гривень. Проект, який передбачає капітальний ремонт на суму 6,3 мільйона гривень, подала і у Богодухівська центральна районна лікарня.

Також у переліку проекти ремонтів об'єктів освіти — це Олексіївський навчально-виховний комплекс Первомайського району (сума проекту 13,9 млн грн), Зміївський ліцей № 1 (сума проекту 11,2 мільйона гривень) та Краснопавлівська ЗОШ Лозівського району (сума проекту 8 мільйонів гривень).

Читайте також: Через аварію жителі Лозової залишилися без води. Фото. Оновлено

Олена Загребельна, кореспондент