Які міні-проекти реалізують в області. Список переможців

04.05.2018 12:09 Область Online
Фото: Слобідський край Фото: Слобідський край
В щорічному обласному конкурсі міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» активними виявились громади Харківського, Балаклійського, Барвінківського районів та міста Лозова.

Загалом на конкурс подали 916 міні-проектів. Про це стало відомо під час засідання конкурсного комітету обласного конкурсу. За інформацією комітету, визначення переможців проводилось у декілька етапів, особлива увага приділялась показнику впливу результатів міні-проекту на громаду, сталому підходу до вирішення проблем громад, а також його життєздатності в подальшому.

Також за результатами оцінювання було сформовано рейтинг міні-проектів залежно від максимальної до мінімальної суми балів. Переможцями визначено 238 міні-проектів, з яких у І категорії учасників – 233 проекти, у ІІ категорії – 5 проектів. Мінімальний прохідний бал переможця склав 68 балів.

Список переможців тут.


За номінаціями проекти І категорії розподілилися наступним чином:

    «Добробут та розвиток громад» – 186 проектів;
    «Благоустрій та охорона довкілля» – 36 проектів;
    «Історико-культурна спадщина та розвиток туризму» – 11 проектів.


Проекти-переможці ІІ категорії відносяться до наступних номінацій:

    «Добробут та розвиток громад» – 2 проекти;
    «Благоустрій та охорона довкілля» – 2 проекти;
    «Історико-культурна спадщина та розвиток туризму» – 1 проект.


Тож загальна сума коштів, необхідних для реалізації цих міні-проектів, становить 61,9 мільйона гривень, з яких: співфінансування з обласного бюджету – 30,8 мільйона гривень; обсяг фінансування з місцевих бюджетів (районних, міських, сільських, селищних рад) – 27,2 мільйона гривень; кошти конкурсантів – 2,9 мільйона гривень; обсяг фінансування з інших джерел – 0,9 мільйона гривень.

Конкурсний комітет також ухвалив рішення звернутися до облдержадміністрації з проханням розглянути можливість виділення додаткового фінансування, зважаючи на велику кількість якісних та необхідних громадам проектів.

За словами голови обласної ради Сергія Чернова, до 11 травня переможці мають надати оригінали конкурсної документації, а 7 червня планується проведення сесії Харківської обласної ради, на якій передбачається передача субвенції у райони для реалізації проектів.

Читайте також: У селі Олексіївка Первомайського району з'явилася амбулаторія сімейної медицини

Олександр Ушаков