Жителі Лозової залишилися без води через обвал колектора. Оновлено

02.04.2018 08:55 Область Online
Фото: lozovarada.gov.ua Фото: lozovarada.gov.ua
У Лозовій Харківської області всі райони міста залишилися без води в результаті обвалу колектора.

За інформацією ТРК «Сігма», секретар міської ради Сергій Коба заявив, що ситуацію можна вважати техногенною катастрофою.

«На ділянці від мікрорайону до Домахи труба колектора повністю згнила. Станом на 1 квітня працівники комунальної служби проводять ремонтні роботи — точного часу, коли у місті з’явиться вода, немає», — повідомив Сергій Коба.

За його словами, 2 квітня у місті планують провести позачергове засідання сесії, де депутати вирішуватимуть звідки в екстреному порядку взяти гроші на ремонт. Наразі до мікрорайонів підвозять технічну воду. Тривають перемовини щодо забезпечення жителів міста питною водою. Про це повідомляє ТРК «Сігма»

По темі: Через аварію жителі Лозової залишилися без води. Фото

Оновлено 15.45: 

У Лозовій, Харківської області, депутати міської ради виділили майже 400 тисяч гривень на придбання полімерних труб для ліквідації аварійної ситуації на Південному колекторі та допомогу ДП «Лозоваводосервіс». Про це повідомляє ТРК «Сігма»

За словами міського голови Сергія Зеленського, воду лозівчанам планували увімкнути 1 квітня о 18.00, однак сталася ще одна аварія — під час роботи у колектор провалився мулосос.

2 квітня з 8.00 на аварійних ділянках працюють комунальники — санують частину колектору біля 14 будинку у 4 мікрорайоні.

Заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко доповів, що через повну зношеність необхідна повна заміна колектору протяжністю 2400 метра. За його слвоами, наразі ведуться роботи з усунення аварії біля будинків 12 і 13 у 4-му мікрорайоні. На наступній сесії обласної ради адміністрація області виходитиме з пропозицією до обласних депутатів про виділення необхідних коштів на заміну колектору у місті Лозова, — повідомляє сайт міської ради.

Усі навчальні заклади міста працюють у звичному режимі, у школах та садках є запас води на 2 дні. Про це повідомила начальник управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Вікторія Урванцева. За її словами, питну та технічну воду за необхідності підвозять до усіх навчальних закладів.

Лозівська міська поліклініка також працює, але частково — жителі міста наразі не можуть скористатися процедурами у кабінеті маніпуляції та здати аналізи, — повідомляє ТРК «Сігма».

Оновлено: 2 квітня, 20.00

Водники завершили ремонтні роботи на ділянці водовідведення біля будинків № 12, 13 на 4-му мікрорайоні. Проклали нову каналізаційну трубу, що відводить стоки від декількох будинків 4-го мікрорайону до Південного каналізаційного колектору. Вода на усіх мікрорайонах Лозової з’явиться в найближчі години, наразі йде заповнення системи водопостачання. Про це повідомляє сайт Лозівської міської ради. 

Микола Мельник