Золочівщина презентувала низку проектів для поліпшення життя

21.10.2017 12:00 Область Online
Фото: kharkivoda.gov.ua, zolochivska-rda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua, zolochivska-rda.gov.ua
Громади Золочівщини підбивають підсумки того, що було зроблено цього року в рамках обласного конкурсу міні-проектів «Разом в майбутнє».

Хтось уже завершив роботу і перерізає червоні стрічки, дехто на фінішному етапі, а хтось тільки намітив роботу.

Реставрація історії

Цього тижня похвалилася своїми успішними справами Золочівщина, яка презентувала низку реалізованих міні-проектів. Так, у самому селищі Золочів ініціативна група місцевої музичної школи презентувала проект «Музика об’єднує», завдяки якому вдалося закупити музичні інструменти для закладу. На це витратили 68,570 тис. грн.

Нагадаємо, за умовами конкурсу «Разом в майбутнє» половина грошей виділяється з обласного бюджету.

Інша ініціативна група – із Золочівської гімназії № 1 – підготувала проект «Гармонія», в рамках якого в закладі встановили дитячий ігровий майданчик та озеленили територію. Загальна вартість цього проекту склала 200 тис. грн.

Із урочистостями села Калинове та Писарівка презентували свої реалізовані проекти. Калинівці тепер зможуть проводити вільний час у новоствореному за 192 тис. грн парку відпочинку та спорту. Писарівці ж взялися за покращення своєї туристичної привабливості. Там реконструювали етнографічний музей просто неба, а саме будівлю корчми, селянську хату, вітряний млин, які входять до експозиції. У рамках проекту, підготовленого ініціативною групою «Краю мій рідний», вдалося відремонтувати заклад і експонати, провести стилізацію. Тож жителі села і його гості зможуть ознайомитися з життям і побутом Слобожанщини ХІХ століття. Загальна вартість проекту склала 200 тис. грн.

 

Школа без спорту

Щоправда, роботи у Золочівському районі ще багато. Для учнів та вчителів навчально-виховного комплексу села Довжанське цього тижня передали сертифікат на сучасне обладнання кабінету хімії вартістю 200 тис. грн, та найбільшою проблемою для них залишається відсутність спортивної зали у закладі.

Як розповіла голова Довжанської сільської ради Валентина Коник, у НВК навчаються близько 200 дітей. Школі вже понад 40 років, і багато приміщень, включаю­чи спортивну залу, потре­бують ремонту. За поперед­німи підрахунками, на це з місцевого бюджету необхідно виділити близько 1,5 млн грн. Для громади – непідйомна сума. Також школа потребує котельні на альтернативному паливі й забезпечення якісною питною водою.

За словами голови Золочівської райдержадміністрації Ігоря Гуріна, проекти створення котельні та спортзали вже підготовлені і затверджені. Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко, який ознайомився з перспективними проектами і ходом ремонтних робіт на об’єктах у Золочівському районі, запевнив, що «на початку наступного року звертатимуться до депутатського корпусу, щоб у першу чергу виділити кошти на ремонт спортзали». Також він обіцяв допомогти з переобладнанням котельні у рамках програми енерго­ефективності.

– Якщо проект є, ми зможемо спрямувати гроші для встановлення котла, що працює на альтернативному паливі, – додав заступник голови ХОДА.

Культура чекає нового даху

Серед майбутніх реалізованих проектів у Золочівському районі – оновлений клуб і побудова нового спортивного майданчика в одному з найбільших сіл району – Феськи.

Директор Феськівського сільського будинку культури Наталія Лавриненко розповідаючи про ремонт внутрішнього приміщення клубу, поділилася, що тільки для ремонту підлоги було виділено 70 тисяч гривень. До слова, заклад уже опалюється котельнею на альтернативному паливі. У перспективі – ремонти покрівлі та фундаменту, і, як повідомив Ігор Гурін, зараз для цього розробляється відповідний проект. Тож, як тільки буде підготовлено документацію, на початку наступного року можна чекати виділення грошей для ремонту покрівлі з обласного бюджету.

Окрім цього, у Феськах не вирішено проблему з вивезенням сміття, ремонтом каналізаційної станції та відновленням роботи другого автобусного маршруту до Харкова. А ще там чекають на  ремонт  дороги  від населеного пункту до золочівської траси. Є надія, що наступного року однією з перших у районі буде капітально відремонтовано саме феськівську дорогу.

У тему

В Ізюмській міській лікарні замінили системи опалення, водовідведення та водопостачання

Дитяча інфекційна лікарня отримала нове обладнання

 

Тетяна Лісна

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта