З’явився «ідеальний» розподіл Харківщини на райони - МАПА

08.08.2019 16:30 Область Online
Віце-прем’єр-міністр оприлюднив свій варіант нового адміністративно-територіального устрою трьох областей.

Віце-прем'єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко презентував нові моделі ідеальних областей.

- Кіровоградська, Рівненська, Харківська – вже традиційно даю моделі ідеальних областей, нового адмінтерустрою, - написав урядовець на своїй сторінці у соцмережі.

Відповідно до презентованої мапи, за задумом Мінрегіону, на Харківщині має бути утворено чотири райони з центрами у Харкові, Ізюмі, Куп’янську та Первомайському. Свої зауваження щодо запропонованої моделі висловив експерт групи "Децентралізація" Реанімаційного пакету реформ (РПР) Юрія Ганущака. Експерт радить центром району замість Первомайського зробити Лозову.

- По Харківській області питання по центру Лозова чи Первомайський. З огляду на те, що Первомайський район вже є в Миколаївській області та те, що Лозова підтягує на себе південь, я віддав би перевагу саме Лозовій. Куп'янський район слабенький, але це проблема всієї області — мегаполіс пожирає людські ресурси, виснажуючи периферію, - зазначив Юрій Ганущак.

Читайте також: Місцеві жителі повідомляють про екологічну катастрофу в Чкалівській громаді — ФОТО, ВІДЕО

Андрій Соха