Ізюм стане центром об’єднаної громади

28.03.2019 13:40 Область Online
Фото: city-izyum.gov.ua Фото: city-izyum.gov.ua
Депутати Ізюмської міської ради дали згоду на добровільне приєднання територіальної громади Кам’янської сільської ради до міста обласного значення.

27 березня 2019 року під час чергової 85-ї сесії Ізюмської міської ради було прийнято рішення щодо надання згоди на добровільне приєднання територіальної громади сіл Кам’янка, Суха Кам’янка, Синичино, Тихоцьке Кам’янської сільської ради до територіальної громади міста Ізюм. Про це повідомляє прес-служба Ізюмської міськради.

Таким чином Ізюм стане другим містом обласного значення на Харківщині, яке отримає статус центру міської об'єднаної громади. Нагадаємо, першопрохідцями в цьому питанні були лозівчани.
Після сесії відбувся круглий стіл щодо подальших кроків на шляху об’єднання міста Ізюм та сіл Кам’янської сільської ради.

- Процес об'єднання та приєднання громад активно продовжується. Реформа виходить на новий рівень. Усе частіше в ініціювання процесів включається саме мешканці. Це вже буде друга об’єднана громада, що створюється навколо міста обласного значення на Харківщині. Перші кроки співпраці великого міста та невеличкого села закладено, - прокоментувала подію директорка Харківського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми ULEAD з Європою, Діана Баринова.

Читайте також: Цифровий мамограф з’явився у Валківській районній лікарні

Андрій Соха