Харківський виш приймає абітурієнтів за власною технологією

07.07.2012 12:19 Суспільство

У вишах із порозумінням ставляться до своїх абітурієнтів і всіляко намагаються зробити довге очікування комфортним. Так, біля приймальних комісій установили тенти від сонця й автомати з водою.

У деяких вишах, зокрема в Харківському національному економічному університеті, у коридорі приймальної комісії встановили інформаційні дошки, на яких вступники та їхні батьки можуть побачити інформацію щодо кількості ліцензованого обсягу «бюджетників» і «контрактників», а також до кількості вже зареєстрованих абітурієнтів.

– Ми розробили технологію, за якою вступник протягом 10 хвилин може подати документи на три спеціальності. Абітурієнт нічого не пише рукою, а, отримавши роздруківку, лише звіряє паспортні дані та розписується, – розповідає ректор Харківського національного економічного університету Володимир Пономаренко. – Коли вступник заходить до вишу, його відразу ж фотографують у цифровому форматі, записують паспортні дані, і ця інформація потрапляє до мережі. Звідти вона автоматично надходить до всіх секретарів одночасно. Коли ж абітурієнт приходить до своєї комісії здавати документи, йому залишається лише назвати своє прізвище.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" №80-81 від 07.07.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта