Банду неповнолітніх крадіїв затримали у Краснокутському районі

21.12.2012 14:38 Суспільство
http://tlt.ru http://tlt.ru
У Харківській області порівняно з минулим роком зменшилася кількість злочинів, скоєнних неповнолітніми.

За словами директора Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Романа Шаповала, в минулому році неповнолітніми було скоєно 519 злочинів, а в поточному — 443. Однак у 13 районах області зафіксоване зростання злочинів. Зокрема у Краснокутському районі цього року була затримана банда неповнолітніх, які скоювали крадіжки.

Також у поточному році зменшилася кількість злочинів, скоєнних дорослими проти неповнолітніх. По області зниження складає 30%, а по місту Харків — 8% у порівнянні з минулим роком.

- Якщо загалом ситуація начебто оптимістична, то по окремим районам є питання, - підкреслив Роман Шаповал. - У принципі на скоєння злочинів ідуть неповнолітні, які не навчаються в навчальних закладах і не працюють. І тут, як один з реальних виходів має бути підвищена відповідальність батьків за виховання своїх дітей. Слід до батьків застосовувати адміністративну та  кримінальну відповідальність і тоді кількість злочинів значно зменшиться. А вже потім можна буде стверджувати, що десь недопрацювали педагоги та вчителі, але на першому місці в цьому питанні мають бути батьки.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта