Богослови з Євросоюзу вражені знаннями харківських семінаристів

08.01.2013 10:30 Суспільство
http://www.vnz.univ.kiev.ua/ http://www.vnz.univ.kiev.ua/
За 15 років рівень духовної освіти на Харківщині став більш якісним. Про це «СК» повідомив архієпископ Харківський та Богодухівський Онуфрій.

– Хто завершив навчання у семінарії вступає до академії у Києві, Санкт-Петербурзі чи Москві. Дякуючи Богу наші випускники отримують гарні показники навчаючись у академіях. Ректора академій надсилають нам листи про те, що їхні студенти отримали гарну освіту у Харківській духовній семинарії. Наші випускники вчаться не лише в Україні чи Росії, а також і у Польщі, Франції. Так що наша семінарія, незважаючи на свій молодий вік – їй усього 15 років – набирає силу і дає якісну духовну освіту, – сказав Владика Онуфрій. 

Він зазначив, що у духовній семінарії при Харківській єпархії навчається більше 200 осіб. У семінарії є денна та заочна форми навчання, є богословські, регентські курси, діє іконописна школа.

Як Православна церква ставиться до біопаспортів? Коли чекати справжнього «кінця світу»? Чи не віддалилося духовенство від простих людей? Скільки нових храмів з’явиться на Харківщині в цьому році? Відповіді на ці та інші запитання читайте в ексклюзивному інтерв’ю «СК» з архієпископом Харківським і Богодухівським Онуфрієм, яке опубліковано у останньому суботньому номері газети «Слобідський край» (від 5 січня №2-3)

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта