Бюджетних місць для студентів стало більше у кількох вишах Харкова

03.07.2012 09:42 Суспільство
– Цього року Харківський регіон дуже рано отримав інформацію про державне замовлення. Як і у всіх навчальних закладах України, у нас збільшилося державне замовлення.

Перш за все це стосується технічних спеціальностей. Зросла потреба у фахівцях з ІТ-технологій, сучасних методів обробки інформації, радіоелектронного напрямку. Зараз необхідні люди, що розуміються на будівництві атомних електростанцій, сучасних машин, – розповів  Роман Шаповал.

У той же час у зв’язку з перенасиченням ринку праці юристами та дизайнерами, державне замовлення на ці спеціальності зменшилося.

Роман Шаповал назвав виші, у яких державне замовлення збільшилося, та навпаки. До трійки лідерів увійшли ХНУ ім. В. Н. Каразіна зі зростанням бюджетних місць на 391, Національний аерокосмічний університет ім. Н. Є. Жуковського «ХАІ» – 311 місць, а також Харківська національна академія міського господарства – 217 місць. Зменшилося ж державне замовлення у Національному університеті «Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого» та у Харківській державній академії дизайну і мистецтв на 25 і 3 місця відповідно.

– Усю інформацію про цьогорічне державне замовлення опубліковано на сайтах вищих навчальних закладів, а також на сайті Головного управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, – додав Роман Шаповал.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" №77 від 30.06.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта