Чому не всі старшокласники Харківщини забезпечені підручниками, пояснив заступник губернатора

27.09.2012 08:58 Суспільство
http://vse.kz http://vse.kz
Щодо забезпеченості шкіл підручниками для 5-9 та 10 класів, заступник губернатора відзначив, школи підручниками забезпечені, але книги розподілені нерівномірно.

У деяких школах підручників є з надлишком, у деяких не вистачає. Тому наразі триває робота з перерозподілення підручників.

Про це сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради заступник голови ХОДА Євген Савін.

- Підручники для перших класів отримані в повному обсязі для шкіл як з українською мовою навчання, так і з російською. Забезпеченість ними - 117%. Підручниками для 2-4 класів також школи забезпечені повністю, і вже почалася підготовка до друку нових підручників для других класів у зв'язку з тим, що вводиться новий предмет на наступний навчальний рік. 11 класи на 100% забезпечені підручниками, - заявив заступник глави області.

Також Євген Савін повідомив, що цього року до першого класу пішли 22800 учнів, що на 1800 учнів більше, ніж минулого року. Цього року у Харкові та області працюють 883 ЗОШ, додатково відкрито 22 дошкільних заклади. Ще 5 дошкільних закладів обіцяють відкрити до кінця 2012 року.

Прийшло працювати до навчальних закладів 794 молодих спеціалісти.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта