Де дешевше купувати шкільні товари у Харкові. Базар, магазин чи Інтернет

14.08.2015 14:40 Суспільство
Фото: ukrinform.ua Фото: ukrinform.ua
Форму краще купувати на базарі, взуття і рюкзак - в Інтернеті, а канцтовари - на шкільних ярмарках.

Харків'янка Ганна Єрмоленко вже давно порівнює базарні ціни з цінами в Інтернеті і магазинах. Її син цього року йде у четвертий клас. На щастя батьків, за рік хлопчик не сильно виріс, і докуповувати до школи йому треба лише рюкзак, туфлі, кеди і канцелярські товари. Однак і на цей, здавалося б, невеликий список грошей все одно піде чимало.

- На канцелярських товарах можна дуже виграти за рахунок шкільних ярмарок, які у другій половині серпня проводять більшість великих супермаркетів. Знижки у ці дні сягають 30, 40, а інколи і 50 %. Наприклад, набір фломастерів, який коштував 25 грн, можна купити за 15 грн, а альбом для малювання замість 13,4 грн - за 6,7 грн, - розповідає жінка.

За її підрахунками, якщо брати канцелярію лише на перші місяці навчального року, то цілком можна вписатися у 250-300 грн. Але це при тому, що купувати все лише на розпродажах і відмовитися від дорогих імпортних товарів. Для прикладу, пенал для дитини можна купити і за 20 грн, і за 180 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує зібрати дитину до школи. Харківські ціни

А на одяг ціни у магазинах кусаються. Так, форма з крамниці буде якіснішою, однак коштуватиме мало не вдвічі дорожче.

- У Харкові є спеціалізовані магазини, де продають тільки шкільну форму. Але якщо ви йдете у таке місце, треба бути готовими викласти за костюм мінімум 1000 грн, - каже Ганна Єрмоленко.

З Інтернетом ситуація інша. Ціни на дитячу форму тут приблизно такі ж, як і на базарі, а сам одяг більш якісний. Проблема ж полягає у тому, що в асортименті є переважно форма чорного кольору. Більшість же шкіл вимагають від дітей носити піджаки зеленого, бордового чи синього кольору. Тому якщо ви мати старшокласника (а їм вже дозволяють ходити в чорній формі) або у вашій школі немає суворого дрес-коду, то інтернет-магазин може добряче виручити.

- На базарах зараз все дуже дорого. Там можна купувати лише форму, адже моделей все ж таки туди завозять більше. Взуття та рюкзак краще шукати в Інтернеті, а за канцелярськими товарами їхати на шкільні ярмарки до супермаркетів, - рекомендує Ганна Єрмоленко.

Кіра Малєжик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта