Держзамовлення у харківські виші. Інфографіка

16.07.2014 07:00 Суспільство
інфографіка Сегодня інфографіка Сегодня
Харківські ВНЗ вже отримали обсяги держзамовлення, погоджені Міністерством освіти і науки України.

Якщо в 2013 році держзамовлення у харківських вузах скоротили на деяких спеціальностях до 70 бюджетних місць у порівнянні з 2012-м, тепер його обсяг практично ідентичний торішньому.

«Дослідження показали, що кількість абітурієнтів у Харківській області трохи менша, ніж рік тому. Але за рахунок того, що до нас будуть вступати жителі Донбасу, студентів буде майже стільки ж», - пояснює відповідальний секретар приймальної комісії Харківського національного університету радіоелектроніки Андрій Єрохін.


Традиційно харківські вузи пропонують абитурі нові напрямки. Так, в ХНУ ім. Каразіна на факультеті МЕВ з'явилися спеціальності «Країнознавство» і «Міжнародний бізнес» вартістю в 13 650 і 15 825 грн на рік відповідно.

«Поки тут є тільки контракт. Абітурієнти, які вступлять на «Країнознавство», можуть згодом працювати експертами і консультантами щодо розвитку країн і регіонів, бути аташе або дипломатичними агентами. А відучившись на «Міжнародному бізнесі», можна стати експертом і оглядачем з економічних питань та маркетингу», - розповідає прес-секретар ХНУ ім. Каразіна Лілія Змій.

У ВНЗ запевняють, що акцент зроблять на вивченні китайської мови, так що випускники з легкістю зможуть працювати навіть перекладачами. А крім китайської, будуть також викладати англійську, французьку або німецьку - на вибір.

Джерело: Сегодня
Автор: Администратор сайта