Держзамовлення збільшиться на ІТ та промислові спеціальності на Харківщині

28.05.2013 11:19 Суспільство
http://ru.osvita.ua/ http://ru.osvita.ua/
Формування державного замовлення для вищих навчальних закладів відбуватиметься відповідно до змін нормативної бази. Контрольні показники обсягів державного замовлення виші отримають не пізніше 20 червня.

Як повідомив під час прес-конференції директор Департаменту освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал, 1 січня набув чинності Закон України «Про формування та розміщення державного замовлення на підготовку фахівців, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів», прийнятий у листопаді 2013 року.

- Ми сподіваємося, що кінцеві дані по державному замовленню ми отримаємо не пізніше 20 червня. Для абітурієнта щодо отримання інформації та вступу на бюджет нічого не змінюється, - говорить Роман Шаповал.

За інформацією директора департаменту, кількість бюджетних місць для вишів Харківщини не буде зменшуватися порівняно з минулим роком. Можливе збільшення держзамовлення на спеціальності напрямів ІТ-технології, технологічні професії (нафтопереробка). Економічні і гуманітарні спеціальності залежатимуть від відповідних вищих навчальних закладів.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта