Дітей народжують швидше, ніж відкривають садки під Харковом

12.12.2012 15:00 Суспільство
http://pravda-news.ru http://pravda-news.ru
Останні роки у Вовчанському районі відкривається все більше дитячих навчальних закладів.

Так, сьомого грудня у Вовчанську в одному з дитячих садочків була відкрита ще одна група. В районній адміністрації зазначають, що потреба району в ДНЗ значна, адже зараз лише 40% маленьких жителів Вовчанщини забезпеченні дошкільною освітою.

Відкрита група стала шостою за рахунком у дошкільному навчальному закладі №1 Вовчанської міської ради. Її зможуть відвідувати 24 хлопчики і дівчинки віком від трьох до шести років.

Як повідомила методист дошкільної освіти відділу освіти Вовчанської райдержадміністрації Світлана Бублікова, приміщення закладу розраховане на 12 груп.

– Станом на шосте грудня у закладі функціонували п'ять груп, які відвідують 133 дитини. Ще шість груп поки що закриті і потребують ремонту, – зазначила вона.

Нова група вводиться в експлуатацію після капітального ремонту приміщення, який було розпочато у 2009 році. Для функціонування групи у 2012 році з бюджету міської ради витрачено 83, 645 тис. грн. Придбані нові меблі, м’який інвентар. Група має ігрову кімнату, спальню, гігієнічну кімнату, роздягальню. Заклад має всі господарчі приміщення, а територія садку озеленена й облаштована ігровими майданчиками.
Також методист повідомила, що у Вовчанському районі  шість загальноосвітніх шкіл реорганізовані у навчально-виховні комплекси.

– Кожен НВК має одну дошкільну групу для дітей віком від 3 до 6 років, –  говорить Світлана Леонідівна. – П'ять НВК мають групи, які розраховані на 54 дитини з коротко-тривалим перебуванням до 16-ї години. Один НВК – з групою повного денного перебування, у ньому виховується 21 дитина. Також цього року відкрився дитячий садок у селі Вовчанські хутори – Вовчанського-хутірський ДНЗ «Дзвіночок». В ньому відкрито одну групу, де виховується 31 дитина. У 2013 році планується реорганізація однієї школи  в НВК з одною дитячою групою.

За оцінками спеціалістів відділу освіти, заплановані відкриття нових дитячих груп лише частково перекриють потребу району в забезпеченні дошкільною освітою. Адже зараз на Вовчанщині нараховується 2,5 тисячі дошкільного населення і тільки одна тисяча навчається у дошкільних закладах.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта