Дітей, що займаються у секціях МАН на Харківщині, стало на шістсот осіб більше

04.03.2013 13:28 Суспільство
http://vecherniy.kharkov.ua http://vecherniy.kharkov.ua
За словам директора Департаменту науки і освіти ХОДА Романа Шаповала, збільшується кількість гуртків і секцій у Харківському обласному палаці дитячої та юнацької творчості.

– Жодного скорочення по гуртках і секціях не відбулося. У 2012 році в палаці було 327 секцій, зараз – 386. Штатний розпис також не змінився, зарплату передбачено всім керівникам гуртків у повному обсязі. Навіть витрати на утримання будівель і споруд у 2012 році було збільшено в порівнянні з 2011 роком, у 2013 році також передбачено ряд заходів щодо поліпшення матеріальної бази закладу, – повідомив Роман Шаповал.

Також, за його словами, у Харківській області зростає кількість дітей, які займаються науковими дослідженнями в рамках секцій Малої академії наук.

– Кількість дітей, які в 2012 році займалися в секціях та гуртках МАН, збільшилася на 650 осіб. Цього року в секціях Малої академії наук йде робота за 12-ма напрямами, минулого року їх було 11. На сьогодні фактично вже фінішує другий етап МАН, і за кілька днів ми будемо підбивати підсумки нашого обласного етапу та визначати дітей, які представлятимуть нашу область на третьому, всеукраїнському етапі, – повідомив очільник освітнього відомства.

До речі, за словами Романа Шаповала, серед дитячих заходів, які планується провести цього року, найбільш вагомими і цікавими будуть обласний відкритий фестиваль дитячої художньої творчості «Таланти третього тисячоліття», відкритий фестиваль дитячої та юнацької творчості «Жовтий звук», фестиваль академічного вокалу «Слобожанський ярмарок», фестиваль підводних зображень «Жива вода – Дельта», обласна фотовиставка «Територія пригод-2013» та інші. Загалом – понад 30 дитячих заходів обласного масштабу.

Андрій Войніцький, матеріал з газети "Слобідський край" №23 від 21.02.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта