У харківських дитсадках відкриють 45 груп і п'ять стадіонів

17.08.2017 14:25 Суспільство
У новому навчальному році у дитячих садках Харкова відкриються нові групи.

45 нових груп відкриють у дошкільних навчальних закладах, — повідомляє сайт Харківської міської ради.

Завдяки цьому в дошкільних установах додатково з`явиться понад 1 тисячу нових місць. У всіх групах виконають капітальний ремонт, закуплять нові меблі, обладнання, м'який інвентар. Дев'ять нових груп відкриють в Харкові за рахунок коштів Дитячого фонду «UNICEF».

Директорка Департаменту освіти Ольга Деменко повідомила, що Міністерство освіти і науки України підписало меморандум з міжнародною організацією про допомогу навчальним закладам, де вчаться діти вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей. Нові групи будуть створені в діючих дошкільних установах і в п'яти нових, які будуть відкриті в Харкові цього року.

Так, в місті почнуть працювати чотири дитячих садки (два в Немишлянському районі і по одному в Новобаварському і Слобідському), а також нові дошкільні групи на базі школи № 106, яка реорганізована в навчально-виховний комплекс.

- Це нова сучасна ефективна форма роботи з дітьми, яка дозволить зняти соціальну напруженість з нестачею місць у дитячих садках, в даному випадку в районі вулиці Клочківської, - зазначила Ольга Деменко.

За останні 10 років в Харкові відкрили понад 20 нових дитячих садків. Також в дошкільних установах продовжують заміну дитячих ігрових майданчиків і створення сучасних стадіонів. Зокрема, в цьому році в дитячих садках міста з'являться п'ять нових стадіонів.

Аліна Курлович

Автор: Администратор сайта