Дитячі табори. Як відпочивають діти без батьківського нагляду (ФОТО)

05.08.2014 07:47 Суспільство
фото з сайту табору "Сосновий" фото з сайту табору "Сосновий"
У цю дитячу республіку дорослим можна потрапити лише в один день – батьківський. Утім, ми зазирнемо у шпаринку, і дізнаємося, як же проходять літні будні в дитячих таборах Харківщини.

Флеш-моб і довга ніч на прощання

Змістовною і корисною була друга оздоровча зміна у позаміському закладі оздоровлення та відпочинку Куп’янського району «Сосновий». Протягом всієї зміни працівники закладу намагались зробити усе, аби зміцнити здоров’я кожної дитини, охопити дітей організованими формами відпочинку, сформувати та краще розкрити творчі здібності, а також попередити негативні явища в дитячому й підлітковому середовищі. Утім, усе коли-небудь закінчується. Тож 22 липня відбулося урочисте закриття цієї чудової зміни. На церемонію завітали почесні гості оздоровчого закладу: заступник голови Купянської районної державної адміністрації Анатолій Дробот і головний спеціаліст сектора у справах молоді та спорту адміністрації Олена Ридван.
Рівно о 17-й загони вирушили на урочисту лінійку: найменший п’ятий загін, «Фіксіки+», четвертий загін «Неподарки», третій загін «Фіксіки», другий загін «Смешинки», перший загін «Ленивцы».

Урочиста лінійка розпочалась із привітання всіх загонів, їх девізів. Після згоди директора прапор закладу було спущено командирами загонів.


Вихованці табору подякували своїм старшим наставникам за цікаві заняття, екскурсії, смачні сніданки та обіди. Вихователі теж підготували веселу та урочисту табірну лінійку.

Із привітальним словом звернувся до дітлахів Анатолій Дробот, який відзначив згуртованість, активність і щирість дітей на цій зміні, а також запросив завітати до закладу наступного року.


Найменші вихованці п’ятого загону порадували присутніх бальним танцем.
До речі, усі, хто взяв активну участь у житті табору протягом зміни, були відзначені і отримали подарунки та листи подяки від організатора, фізрука Володимира Пінчука. Традиційно урочиста лінійка закінчилась дружнім флеш-мобом, який із задоволенням виконали всі дітлахи разом із своїми вихователями. Святковий концерт, який підготували вихованці, нагадав про яскраві, веселі та щасливі дні, проведені у «Сосновому», які запам’ятаються їм на все життя. Особливе задоволення дітям приніс виступ вихователів та адміністрації закладу. Вони зробили учасникам сюрприз і представили свої танці, театралізовані сценки. Готувалися три ночі після відбою, адже вільного робочого часу для цього зовсім не було, та й конфіденційність треба було зберегти!

Незважаючи на досить коротку зміну, відпочивальники встигли знайти нових друзів серед одноліток, а також подружитись зі своїми наставниками. Діти із сумом казали, що їм надзвичайно не вистачатиме «Соснового». Після концерту діти із задоволенням потанцювали на святковій дискотеці, яка тривала на цілу годину довше, ніж завжди.

Вперед, за новими враженнями

Трохи пізніше, 29 липня, відбулося урочисте закриття оздоровчої зміни у ПЗОВ «Ялинка» Валківського району. Протягом трьох тижнів у закладі оздоровилися 140 дітей з Валківського та сусідніх районів області.

На початку заходу традиційно загони представили свої назви та девізи. Відбулося нагородження найактивніших вихованців табору.

З найкращими побажаннями до юних відпочивальників, їх батьків та працівників табору звернувся голова районної державної адміністрації Едуард Юрченко. Він вручив Подяку за проведену роботу директору табору. Дійсно, організатори літнього оздоровлення у таборі попіклувалися про те, щоб відпочинок став для дітей цікавим і сповненим незабутніх вражень. У таборі на належному рівні було організовано умови проживання вихованців і забезпечено якісне харчування юних відпочивальників.
Роботу окремих працівників було відзначено подяками від начальника відділу освіти, а також від директора табору.

Святкове дійство на лісовій галявині стало заключним акордом оздоровчої зміни ПЗОВ «Ялинка». Феєрія дитячих талантів табору порадувала всіх яскравим розмаїттям. Завершальним символом-посланням до всіх дітей табору від вихователів стала прощальна пісня та колективний танець дружби.

Хтось полишає табірні пенати, а нові дітлахи прибувають сюди за новими враженнями. 30 липня розпочалася зміна в Барвінківському районному позаміському закладі оздоровлення та відпочинку дітей «Барвінок».

66 дітей з усіх куточків району їдуть у Курульку із надіями на гарний і змістовний відпочинок. Їх тут чекають ігрові майданчики, просторі кімнати, калорійне харчування, а також дружний колектив педагогів та організаторів, які зроблять усе можливе, аби перебування у «Барвінку» запам’яталося дітям надовго. Тож, сумувати дітлахам зарано – літо триває!

Христина Островська, матеріал з газети "Слобідський край" №92 від 02.08.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта