Для школярів та студентів стартує зимова школа програмування у Харкові

30.01.2014 11:43 Суспільство
http://computerinterface.ru/ http://computerinterface.ru/
VII Міжнародна зимова школа з програмування пройде з 14 до 24 лютого в Харківському національному університеті радіоелектроніки.

Як повідомили організатори, у школі теоретична і практична підготовка поєднуються у вигляді лекційних занять і щоденних змагань з вирішення складних алгоритмічних задач без допоміжної літератури і техніки. Кожен день матеріал читає новий лектор, який допомагає розібратися в складних для учнів завданнях. В університеті зазначили, що десятиденна тривалість школи не тільки підвищує рівень знань учасників в даній області, але і допомагає налагодити зв'язки з колегами з інших країн.

Від кожного ВНЗ України та країн СНД у зимовій школі з програмування можуть взяти участь до трьох команд у складі трьох студентів і одного викладача-тренера, які повинні володіти англійською мовою на середньому рівні. Змагання проводяться за правилами щорічної першості світу з програмування серед студентських команд Асоціації обчислювальної техніки (Association for Computing Machinery - міжнародна організація в комп'ютерній області, що об'єднує понад 80 тис. фахівців) англійською, українською та російською мовами.

Подати заявку на участь в школі можна до 3 лютого. Для участі також запрошуються школярі та учні середніх та середньо-спеціальних навчальних закладів.

Зазначимо, торік заявки для участі подало 108 команд (300 учасників і 36 тренерів) з 56 вишів України, Росії, Білорусі, Казахстану та Грузії.

Автор: Администратор сайта