Дмитро Табачник перевірить ректорів

31.07.2012 08:23 Суспільство
Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник наполягає на прозорості вступної кампанії та попереджає ректорів про перевірки.

Міністр попередив керівників вищих навчальних закладів про персональну відповідальність за порушення при формуванні рейтингових списків та при підготовці наказів про зарахування, зокрема невиконання вимог пункту 7.1 розділу VII Умов прийому до вищих навчальних закладів України в 2012 році щодо зарахування вступників з балами нижче 124 з непрофільних та 140 з профільних предметів, повідомляє УНН.

Також міністр звернув увагу керівників на недопустимість формування роздільних рейтингових списків та наказів про зарахування осіб, які вступають на навчання за кошти державного бюджету та на навчання за кошти фізичних (юридичних) осіб (пункт 5.9 розділу V Умов прийому до вищих навчальних закладів України в 2012 році).

Табачник попередив керівників, що всі накази про зарахування вищих навчальних закладів незалежно від форми власності та підпорядкування будуть перевірені за допомогою Єдиної державної бази даних з питань освіти.

"У разі встановлення порушень Умов прийому до вищих навчальних закладів України в 2012 році накази про зарахування будуть скасовані, неправомірно зараховані студенти не отримують студентські квитки, а винні у допущенні порушень будуть притягнуті до відповідальності", - зазначив у листі міністр освіти і науки, молоді та спорту.

Джерело: УНН
Автор: Администратор сайта