еоьналегдюнр

17.10.2014 13:47 Суспільство

Першокурсники будуть надходити на рівень молодшого спеціаліста, а не бакалавра.


Міністерство освіти і науки в 2015 році в останній раз проведе прийом до вузів за діючими правилами. Про це на брифінгу повідомила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун.

Совсун повідомила, що з 2016 року конкурс при вступі до вузів буде проходити не в рамках кожного з них, а в рамках конкретної спеціальності. При цьому бюджетні місця будуть прив'язані не до вузу, а до абітурієнта, який отримає право вибирати університет для навчання, маючи закріплене за ним місце державного замовлення.

Також до 2016 року включно буде проводитися прийом абітурієнтів на рівень молодшого спеціаліста, а самі молодші спеціалісти зможуть після здачі вступних іспитів продовжити навчання на бакалавраті в вузах 3-4 рівня акредитації.

заяви абітурієнтів в 2015 році занесуть в єдину електронну базу даних, де автоматично буде вибудовуватися рейтингова шкала. Кожен абітурієнт при реєстрації в електронній системі повинен буде вказати вузи і спеціальності в порядку пріоритетності для нього. Таким чином, при попаданні абітурієнтом на місце державного замовлення в перший у списку пріоритетності вуз всі інші його заяви будуть автоматично анульовані.

Автор: Администратор сайта