Іноземним студентам в Україні влаштують суворий відбір

16.09.2013 10:01 Суспільство
http://reporter-ua.com/ http://reporter-ua.com/
11 вересня народні депутати України прийняли постанову Кабінету Міністрів України під назвою: «Деякі питання набору для навчання іноземців та осіб без громадянства».

Таким чином, умови в’їзду в Україну та вступу до вишів для іноземців стануть дещо суровіщими, повідомляє Урядовий портал.

Мета Кабміну полягає в більш прискіпливому відборі студентів до навчання, завдяки якому має підвищитись цінність випускників-спеціалістів, що в свою чергу, як вважають нардепи, має покращити ставлення в світі до українського диплому та поліпшення міжнародного іміджу країни. Наразі невідомо, як саме будуть відбирати студентів-іноземців, та за якими параметрами. МОН (Міністерство освіти та науки) тільки розробляє цю документацію з урахуванням сучасних нормативних актів у сфері освіти, візової та міграційної політики.

Нагадаємо, що за словами міністра освіти та науки України Дмитра Табачника, зараз в Україні навчається 61 тисяча студентів-іноземців(приблизно 3% від загальної кількості студентів в Україні), з яких 4 тисячі вихідці з Євросоюзу. Приріст кількості іноземців в середньому 7-8 тисяч на рік. За даними на 2012 рік, 18354 студента-іноземця навчалося в Харкові.

Автор: Администратор сайта