Кастинг телеведучих для нового проекту пройшов на Харківщині (ФОТО)

24.11.2012 11:36 Суспільство
фото Інни Пирлик, прес-служби ХОДА фото Інни Пирлик, прес-служби ХОДА

Уже третє заняття «Школи юного журналіста» відбулося сьогодні у Харкові.

Цього разу школярі поділилися на три групи: частина побувала на екскурсії в редакції газети Слобідський край», майбутні телевізійники спробували себе в ролі телеведучих на Харківській обласній державній телераліокомпанії, а ті, хто цікавиться фотографією взяли уроки майстерності у професійного фотографа.



Юнкори, що обрали шлях тележурналіста, сьогодні переживали і хвилювання, і радість, і страх. Кожен учень отримав шанс проявити себе. Молоді журналісти розповідали про себе на справжній телестудії перед відеокамерою. Сімох найкращих дикторів запросили взяти участь у дитячих телепередачах каналу ОТБ.




- Сьогоднішні результати не означають, що у когось немає шансів, що хтось гірший. Справа в тому, що більшість із вас сьогодні вперше в студії і хтось із вас не зміг подолати своє хвилювання. В когось я бачила потенціал на майбутнє, - зазначила керівник редакції програм для дітей та молоді ХОД ТРК Лідія Редькович. - Сьогодні ми відбирали тих людей, які відразу можуть працювати у прямому ефірі.



Лідія Редькович повідомила, що з нового року редакція програм для дітей та молоді запустить новий проект, у якому, можливо, візьмуть участь і учні «Школи юного журналіста».

Після кастингу, одна з учениць, що успішно пройшла відбір, розповіла, що перед камерою дуже хвилювалася. Хоча юна журналістка уже півтора роки працює на місцевому телебаченні в м. Лозова.



-На «Школі юного журналіста» я зустріла багатьох різних людей. Кожна людина – не звичайна, всі прагнуть до чогось кращого, - каже Яна Кривенко, - тут я хочу навчитися правильно вести себе перед камерою. Крім того, у мене є проблеми з дикцією, тому прагну поставити свій голос.



Школярі, що більше цікавляться газетою, сьогодні дізналися, як створюється друковане видання. Головний редактор газети «Слобідський край» Лариса Гнатченко та її заступник Олена Боженко розповіла, як проходить планерка, скільки людей вичитує журналістський матеріал та як, власне, верстається газета.


Секрети фотомайстерності сьогодні уже більш докладно дітям розповів особистий фотограф губернатора Харківської області Дмитро Верещинський.


Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта