Харківський екомобіль зник у день презентації

16.04.2013 09:23 Суспільство
Харківський автомобіль «ХАДІ-34» занесений у Книгу рекордів України як найбільш енергетично ефективний автомобіль країни. Створений 3 роки тому, сьогодні він залишається чи не єдиним учасником міжнародних еко-марафонів від України.

- Ми можемо вам продемонструвати найменший гоночний автомобіль, занесений у Книгу рекодів Гіннеса, найшвидший автомобіль у Радянському Союзі, перший склопластиковий автомобіль у Радянському Союзі, - хизується результатами студентських конструкторських розробок в Лабораторії швидкісних автомобілів Олександр Чернишов, капітан команди «ЛСА ХНАДУ».

Але презентації лідера швидкісних автомобілів України «ХАДІ-34» не відбудеться. На даний момент еко-автомобіль знаходиться у процессі фабування та ремонту. Адже через місяць він в котрий раз візьме участь у міжнародному еко-марафоні.

У травні місяці цього року еко-марафон буде відбуватися в умовах, наближених до реальності — автомобілі-учасники будуть їхати по вулицям європейського міста Роттердам.

- Він дуже легкий та швидкий, не придатний до умов українських доріг, дуже крихкий, - розхповідає Олександр Чернишов про гордість ХНАДУ . - Політика організаторів цього марафону — щонайбільше приблизити ці швидкісні автомобілі до загального користування. Тому й умови кожного року впроваджуються менш ідеальні. У цьому році ми, скоріш за все, будемо спостерігатися погіршення результатів та падіння минулорічних рекордів.

Нагадаємо, що приймаючи участь в змаганнях у Німеччині в 2011 році автомобіль «ХАДІ-34» проїхав 575 км на одному літрі палива.

Катерина Терещенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта