Харківських прокурорів нагодували кашею (ФОТО)

03.06.2013 14:21 Суспільство
фото Інни Пирлик, прес-служби Харківської обласної прокуратури фото Інни Пирлик, прес-служби Харківської обласної прокуратури

Прокурори Харківської області перетворилися на дегустаторів. На вихідних вони побували на дитячому святі, де мусили обрати найкращу польову кашу, а потім ще й позмагалися з малечею у грі в настільний теніс.

День захисту дітей, початок табірної зміни та день народження двох вихованців святкували першого червня у Богодухівському спеціалізованому навчально-виховному комплексі. Цього дня учні переїхали зі свого звичного місця проживання до літнього комплексу закладу. Тут вони проведуть три табірних змін, під час яких займатимуться творчістю у різноманітних гуртках, щотижня їздитимуть на екскурсії до Харкова та інших мальовничих куточків області та присвятять час спорту — футболу, баскетболу та тенісу.




Перший день літніх канікул відзначили з розмахом. Почали з концерту, на якому шкільні зірки співали та танцювали. Серед глядачів були почесні гості закладу — представники Харківської обласної прокуратури, які вже протягом багатьох років опікуються школою.

- Дуже важливо спілкуватися з дітьми, оскільки вони бачать і відчувають ставлення до них. А тому вони стають нам ближчими і більш відкритими, - упевнений заступник прокурора Харківської області Олександр Муравенко, який приїхав до табору привітати дітей.

Після концерту працівники прокуратури стали суддями у конкурсі каш. Шість казанків смачнючого кулешу приготували вихованці закладу. Доклали руку до польової кухні і правоохоронці — вони готували кашу разом з викладачами НВК. Проте переможця в кулінарному бою визначити так і не вдалося — всі каші припали правоохоронцям до смаку.



Як не дивно, після дегустації на обід ніхто не пішов, адже на дітей чекала ще купа конкурсів. Учні розбрелися, хто куди. Юні художники змагалися за кращий малюнок на асфальті. Любителі аплікації виготовляли картини та фігурки за допомогою кольорового паперу. Співаки продовжували розважати товаришів веселими піснями.



А спортсмени позмагалися у тенісному турнірі. Але за першість билися не між собою, а з працівниками прокуратури. Серед правоохоронців були кандидати у майстри спорту з настільного тенісу та затяті любителі цього виду спорту, а тому у чесній боротьбі діти поступилися першим місцем правоохоронцю, натомість вихованці вибороли срібло та бронзу.


- Хлопці справді молодці. Я не знаю, скільки вони тренуються, але я вже давно займаюся тенісом. І тому можу сказати, що вони показали достойний рівень. Я вперше беру участь у такому заході і мені дуже сподобалося. І сьогодні я програв, - поділився враженнями прокурор прокуратури Дзержинського району м. Харкова Дмитро Ганжа. - Я отримав купу позитивних емоцій. Приємно було дивитися на море дитячих посмішок. Обов’язково приїду сюди ще.

Після конкурсів та турніру переможців нагородили призами — наборами для малювання та настільного тенісу. А потім голодна і задоволена малеча відправилися до їдальні смакувати польову кашу. Уже  ввечері з нагоди свята для дітей влаштували святковий феєрверк.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта