Кого зібрати до школи дорожче: першокласника чи старшокласника

20.08.2012 11:21 Суспільство
Міфом залишається думка про те, що зібрати першокласника до школи дорожче, ніж старших дітей.

За підрахунками «СК», ці витрати збігаються, а у деяких випадках вартість шкільного набору учнів середніх та старших класів навіть більша.

– За моїми підрахунками, щоб зібрати дитину до сьомого класу, мені доведеться викласти приблизно три тисячі грн, – розповіла мати семикласниці Лариса Вікторівна. – Ми з дочкою вже з’їздили на ринок: купили канцтовари та прицінилися до шкільної форми. Хоча базар цього року завалений одягом, обрати щось хороше складно. Фасони одноманітні, а на підлітків ми побачили всього декілька моделей шкільної форми. Крім того гроші, які просять за однаковий товар, на різних рядах відрізняються у рази.
Так, один і той же піджак для підлітка коштує від 280 до 420 грн. Вартість блуз починається від 150 грн, брюк – від 200 грн, спідниць – від 150 грн.

– Дуже розчарували блузи. Їдучи на ринок, ми хотіли купити чотири класичні блузи, проте насилу обрали дві: одну з короткими, іншу з довгими рукавами. У той же час базар завалений одягом з рюшами і жабо, – сказала Лариса Вікторівна. – Великий асортимент спідниць різноманітних фасонів: і спідниці-карандаш, і тюльпани, і бочонки. Брюк також багато. Проте дуже важко підібрати для дитини річ, яка б «сиділа».

За спостереженнями Лариси Вікторівни, шкільну форму з ринку нерідко можна побачити у торгових центрах першої столиці, проте з націнкою.

– Минулого року у торговому центрі я купила дочці шкільний сарафан за 250 грн. Поїхавши на ринок, я побачила такий самий на 100 грн дешевше. Крім того, виявилося, що ще півшколи придбало цю ж модель. Моя дочка відмовилася носити такий одяг, – розповіла Лариса Вікторівна.

Окрім шкільної форми батькам учнів середніх та старших класів доводиться купувати атласи, контурні карти, робочі зошити та ряд інших речей. Після їх придбання гаманці порожніють ще на 200–300 грн.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" №99 від 18.08.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта