Купуємо шкільний ранець та канцелярію: як правильно вибрати і де придбати

22.08.2013 07:44 Суспільство
http://babysaratov.ru/ http://babysaratov.ru/
Суттєва стаття витрат при підготовці до школи – це вибір ранця та покупка канцелярського приладдя.

Як виявилося, до ранця вимог не менше, ніж до одягу, а може, навіть і більше, адже шкільна сумка, яку дитина носитиме щодня, безпосередньо впливає на найбільш уражений у дитячому віці орган – хребет.

Якісний ранець має бути виготовлений з міцного водовідштовхувального матеріалу, з ортопедичною м’якою поверхнею, що повторює контур спини і рівномірно розподіляє навантаження на неї. Ранець має вміщувати теки формату А4, 3-4 підручники й зошити. Бажано, щоб каркас ранцю був жорстким, стійким до ударів і при цьому – легким.

Читайте також: Як підготувати дитину до школи: Поради психолога
                       Шкільний набір: Що почому у Харкові

Для безпеки дітей шкільні ранці обов’язково повинні мати світловідбивальні елементи. Такі шкільні сумки в магазині й на ринку можна знайти за ціною від 230 до 490 грн. Продають ранці і за 100 грн – звичайно, китайського виробництва, – але крім яскравого малюнку, така валіза нічим похизуватися не може...

Зараз полиці магазинів і прилавки на ринку містять великий асортимент канцтоварів. Тому почасти виникають питання: який зошит купити – з фото поп-зірки або мультяшним героєм, пухнастим кошенятком чи модною автівкою. Але крім естетичної сторони є й інші вимоги, про які не слід забувати, вибираючи канцтоварів.

Усе шкільне приладдя і матеріали для творчості мають відповідати віку дитини, навчальній програмі й вимогам безпеки. Не слід наповнювати шкільний портфель дешевими китайськими товарами, адже всі ці ручки, фломастери, олівці, фарби можуть бути виготовлені з токсичних матеріалів. Навчання з такими «помічниками» може завершитися головним болем, алергією і навіть отруєннями.

Як вихід – довіряти лише офіційним виробникам і продавцям і купувати сертифіковані канцтовари. На щастя, ціни як на «книжковій балці», так і в офіційних магазинах різняться не набагато, адже в останніх напередодні навчального року діють різноманітні акції, і товари можна купити зі знижкою. Набір необхідних канцтоварів і шкільних приладь обійдеться вам від 275 грн. Крім того, доведеться купувати робочі зошити для основних предметів (із правилами та практичними завданнями) за рекомендацією вчителів, а може, і деякі підручники.

Отже, підготовка дитини до школи – це справжня наука. Тому варто уважно поставитися до цього процесу, аби всі ці зошити, щоденники, альбоми, за допомогою яких учні здобувають знання та створюють свої перші шедеври, дійсно допомогли в навчанні, а діти зберегли яскраві спогади на все життя.

Тамара Кіч, матеріал з газети "Слобідський край" №98 від 17.08.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта