Майже півтори тисячі комп'ютерів з Китаю встановлять у школах Харківщини - Дмитро Табачник

21.08.2012 11:50 Суспільство
Українські школи отримають 16 тисяч нових комп'ютерних комплексів для середньої освіти.

Як повідомив під час брифінгу у Харкові Міністр освіти і науки, молоді і спорту Дмитро Табачник, відповідна гуманітарна допомога від КНР вже прибула до Києва вчора.

- Це договір, ініційований Президентом України, підтриманий керівником Китайської народної республіки Ху Цзіньтао, - говорить міністр. - До 1 вересня 16 тисяч комп'ютерів ми поставимо у сільські школи. Розподіл і форматування класів — за територіальними управліннями освіти.

Як повідомив Табачник, першими нові комп'ютери отримають Харківська, Донецька, Дніпропетровська і Запорізька області. Харківщині дістанеться 1300 одиниць техніки. За словами міністра, розподілятимуть їх по школах відповідно до комплектування класів і профілю навчального закладу.

- Ми вперше дозволили зробити гнучку систему: якщо невеличка сільська школа, то комп'ютерний клас може складатися з 4-5 робочих місць і комп'ютер вчителя. Якщо школа більш потужна, і клас більший — або це міська школа, або в районному центрі, Міністерство дозволяє до 1 жовтня головному управлінню освіти і науки Харківської облдержадміністрації самостійно сформувати комплекси і подати нам протягом місяця чітку звітність.

Міністр також зазначив, що цього року вперше програма дозволяє забезпечувати комп'ютерами не лише сільські школи, а й школи міські:в місті Харкові, і містах районного підпорядкування і райцентрах.

- Ми кілька останніх років мали право, згідно з вимог закону про державний бюджет, постачати комп'ютерні комплекси тільки до сільських навчальних закладів. Виходив такий перекіс — сільські школи досягли більшої технічної оснащеності новою технікою. Ця програма дозволяє на розсуд територіальних органів управління освіти під контролем обласної адміністрації забезпечувати не лише сільські школи, а й школи міські, - підкреслив Табачник.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта