На Донбасі пройде третя сесія ЗНО

04.07.2014 09:19 Суспільство
13 тисяч абітурієнтів не проходять тести під час другої додаткової сесії.

Найбільше учасників додаткової сесії ЗНО сьогодні здають українську мову та літературу саме в Харківській області. Про це сьогодні повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

За його словами, саме на Харківщині найбільше виявили бажання здавати ЗНО абітурієнти з Донбасу. Явка абітурієнтів, не зважаючи на те, що їм доводилося їхати через блокпости, склала близько 84 %. 94 % абітурієнтів приїхали складати додаткову сесію до Сумської області, в цілому по Україні явка склала 93 %.

Близько 13 тис. абітурієнтів зараз не проходять додаткову сесію, тому для них буде третя сесія на базі луганських та донецьких вишів у кінці серпня, якщо, звісно, це буде можливо.

Вступна кампанія в університетах відповідно завершиться 25 вересня. Розпочнеться вона 11 липня, як і у решті вишів України.

Нагадаємо, що додаткова сесія ЗНО в Україні, зокрема і в Харкові, розпочалася 1 липня і триватиме до 15 липня. Для проходження додаткової сесії в Харківській області зареєструвалося 7744 особи, з них 3555 — з Донецької області, 4113 - з Луганської, семеро з Криму та 69 з Харківщини. Всього в області організовано 33 пункти для проходження тестування на додатковій сесії.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта