Сучасну шпаргалку виявили на тесті ЗНО в Харкові

13.07.2016 12:10 Суспільство
Фото з соцмережи Фото з соцмережи
Цього року співробітники регіонального центру оцінювання зіткнулися з новітнім видом шпаргалок — смарт-годинником

Під час цьогорічного тестування співробітники Харківського регіонального центру оцінювання знань виявили 27 порушників правил складання ЗНО. Не обійшлося й без винахідників зі шпаргалок. Так, одна дівчина списувала відповіді зі смарт-годиника. На гаджет харків’янки поскаржилися інші абітурієнти.

- На одному з перших тестувань за сигналом абітурієнтів був зафіксований факт, коли одна з учасниць ЗНО мала годинник, який водночас є й комп’ютером і має зв’язок з мобільним телефоном, - зазначив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. - За словами абітурієнтів, дівчина протягом двох годин не зводила очей з годинника.

На наступному тестуванні співробітники центру оцінювання були вже більш уважні до ймовірної списувальниці. Під прискіпливим наглядом спостерегочів дівчина не змогла виконати роботу на відповідному рівні.

ЗА КІЛЬКІСТЮ ЧЕМПІОНІВ ІЗ ЗНО ХАРКІВЩИНА ТРЕТЯ

Разом з цим Олександр Сидоренко підкреслив, що цього року був високий процент задоволення апеляцій. У 90 % випадків перегляд був на користь абітурієнтів — оцінка підвищувалася. Щоправда були й випадки, коли оцінки знижалися — близько 2-3%.

Щодо змін на наступний рік, то скоріше за все державна підсумкова атестація зі школи повністю переміститься на зовнішнє незалежне оцінювання. Тобто три предмети, з яких випускники складають ДПА у школі, будуть приєднанні до ЗНО.

Справка. Для проходження ЗНО в 2016 році на Харківщині зареєструвалися 16 876 осіб, з них 12 126 — випускники поточного року навчання, решта 4750 — випускники минулих років. Усього було організовано 57 257 тестувань.

Юлія Міронюк

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта