На ЗНО абітурієнтам із області доведеться їхати до Харкова

22.10.2012 12:21 Суспільство
http://www.victoria-foundation.ru http://www.victoria-foundation.ru
Зовнішнє тестування цього року будуть складати лише у вишах Харкова.

Як повідомив сьогодні директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко, цього року всі пункти складання ЗНО перенесуть до Харкова. Крім того, екзамени заплановані лише у вищих навчальних закладах. Це буде пілотним проектом, адже до цього третина пунктів тестування знаходилася у районах області. Зокрема, у Ізюмі, Куп’янську, Лозовій та Краснограді.

На думку Олександра Сидоренка, таке рішення дасть можливість майбутнім студентам скоріше звикнути до університетів, стати більш самостійними. Крім того, дослідивши автобусні маршрути із районів області до Харкова, керівництво центру оцінювання якості освіти прийшло до висновку, що людям буде простіше дістатися прямим рейсом до Харкова, ніж із пересадками до того ж Ізюму чи Краснограду.

- Усі п'ять років тестування діти з області кудись їхали. Нікуди не переїжджали тільки в Куп'янську, Лозовій, Краснограді та Ізюмі, - сказав Олександр Сидоренко. - Ми проаналізували маршрути пасажирського транспорту по області. Найбільш ефективно і якісно транспорт ходить з райцентрів саме до обласного центру. Діти, які їхали з Сахновщини і Красноградщини, думали на чому доїхати, оскільки не було стабільного міжрайонного транспортного сполучення. У підсумку витрачали ту ж кількість часу, щоб доїхати із пересадками.

Олександр Сидоренко також повідомив, що всім абітурієнтам із області, які приїдуть до Харкова заздалегідь та потребуватимуть місця ночівлі, гуртожитки Харкова нададуть таку можливість безкоштовно.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта