Неякісні підручники для підготовки до ЗНО продають у Харкові

09.01.2013 12:37 Суспільство
http://kroha-uchebnik.ru http://kroha-uchebnik.ru
Вони не відповідають цьогорічній програмі.

- Ми спробували проаналізувати декілька перших посібників, що з'явилися на шкільних базарах. З трьох посібників виявили два абсолютно шкідливі для абітурієнта, - зазначив в ході прес-конференції директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.

За його словами, цього року значно змінилася програма підготовки до тестування з історії України. А книги, що продаються на ринках, мають лише змінену палітурку, проте написані вони за програмою минулого року.

Також змінилися характеристики тестових завдань з географії: одні типи тестових завдань зникли, інші- з'явилися. Ці зміни у підручниках, що продаються, також не враховані.

 - Жодного посібника на сьогодні для підготовки, який би відповідав всім вимогам ЗНО-2013 і був рекомендований або підтверджений Міністерством освіти та науки чи Українським центром, не видавалося, - підкреслив Олександр Сидоренко. - Є три речі, при правильному використанні яких, можна досягнути чудового результату: це школа, підручник і учитель. Жодного нюансу і відтінку, які б виходили за межі шкільної програми у програмах тестів немає.


Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта