Нові шкільні автобуси передали у райони Добкін та Чернов (ФОТО)

28.08.2013 07:37 Суспільство
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
Сьогодні на майдані Свободи у Харкові відбулася передача 21 шкільного автобуса у райони області. Ще три автобуси обіцяють купити незабаром.

Для виконання завдань Президента України з модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року згідно з державною цільовою програмою «Шкільний автобус» Харківщина отримає 16 автобусів закуплено Міністерством освіти і науки України за рахунок державного бюджету, а ще 5 – за обласною програмою розвитку гуманітарного простору.

Губернатор Харківської області Михайло Добкін зауважив, що завдяки допомозі Міністра фінансів питання проходження платежів через Казначейство було вирішене буквально за кілька днів, і вже сьогодні райони області отримують автобуси, закуплені за рахунок коштів обласного бюджету.


На сьогодні навантаження на одне пасажирське місце в шкільному автобусі по Харківській області скаладає 2 учні і нижче ніж в цілому по Україні.

АВТОБУСНИЙ БУМ НА ПЛОЩІ СВОБОДИ. БІЛЬШЕ ФОТО ДИВІТЬСЯ ТУТ

Наступний етап, за словами Михайла Добкіна, оновлення автобусного парку та відмова від орендованих автобусів.

Голова Харківської облради Сергій Чернов сказав, що укомплектація районів шкільними автобусами повністю завершена, а наступним етапом має стати якісний ремонт доріг, по яких ці автобуси їздять.

Михайло Добкін повідомив, що ще три автобуси будуть куплені за кошти районних бюджетів. Через бюджетний розпис, це відбкдеться у жовтні-листопаді.

Артем Богдан

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта