Новий навчальний рік на Харківщині: комп'ютерів досить, автобусів замало

17.08.2012 06:00 Суспільство
Цього року Харківська область отримає безпрецедентно велику кількість комп'ютерів для сільських шкіл, що значно підвищить рівень та якість навчального процесу.

А от проблему із забезпеченням шкільними автобусами в Харківській області буде повністю вирішено в 2013 році.

Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

- Ми вже отримали 1470 комп'ютерів для сільських шкіл, і ще, я думаю, близько 800 комп'ютерів отримаємо протягом найближчого місяця. Це дасть нам можливість серйозно змінити рівень комп'ютеризації сільських шкіл. Завдання стоїть не просто підключити комп'ютер, але ще й організувати підключення до Інтернету, і таким чином дати рівні можливості учням сільських шкіл і тим дітям, що навчаються в міських школах, - зазначив Михайло Добкін, повідомляє сайт ХОДА.

Щодо забезпечення області шкільними автобусами Михайло Добкін підкреслив, що враховано всі питання, пов'язані із забезпеченням бензину: необхідні суми заплановані в бюджеті, і автобуси забезпечені паливом.

- Згідно до нормативів Міністерства освіти, в Харківській області дефіцит шкільних автобусів склав 58 машин. Ми вже придбали 40, наступного тижня вони будуть відправлені в ті райони, де сьогодні спостерігається велике навантаження на один автобус. Я думаю, що цього року ми придбаємо ще 8 автобусів, а в наступному році повністю закриємо проблему перевезення дітей в області, - зазначив він.


Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта