Пільговий проїзд студенти Харківщини отримають на три види транспорту

04.09.2012 11:21 Суспільство
Їздити за півціни цього року студенти зможуть на метро, тролейбусах та трамваях, - розповів сьогодні на прес-конференції директор департаменту транспорту і зв'язку Сергій Дульфан.

Подати заявку на пільговий проїзний у наземному електротранспорті зможуть студенти ІІІ- ІV рівнів акредитації у своїх вишах. Вартість такого посвідчення на один вид транспорту сягає 90 грн, на два — 95. Термін дії проїзного — місяць.

Як розповів Сергій Дульфан, така ціна на проїзний складалася із урахування чотирьох поїздок на день.

Для пасажирів метрополітену пільги діятимуть за звичайною схемою. Студенти мають придбати електронну картку у вузі, вартість якої сягає 8 грн, та поповнювати її у спеціальних апаратах на станціях метро згідно зі своїми потребами. Турнікет же зніматиме з пільгової картки лише половину ціни за проїзд, тобто 1 грн.

Заявки на отримання пільгового проїзного у наземних видах транспорту потрібно буде подавати у вишах. Термін, відведений на реєстрацію, - до 10 числа. Тобто, заявки на проїзд у жовтні будуть прийматися до 10 вересня і т.д.

Як розповів начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, на сьогодні вже надійшло 1256 заявок на пільговий проїзд у наземних видах транспорту.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта