Полковник міліції "допоміг" харків'янам вирішити питання у суді за 2 мільйони

12.12.2013 11:52 Суспільство
http://www.segodnya.ua/ http://www.segodnya.ua/
55-річний пенсіонер, екс-викладач ХНУВС, який викладав у виші і має спеціальне звання полковника міліції, обвинувачується в шахрайстві.

У 2007 році після виходу на пенсію шахрай зареєструвався як приватний підприємець, начебто для надання юридичних послуг. Він пропонував людям юридичну допомогу в різних справах, а також обіцяв «вирішувати питання» в судах та інших установах через своїх родичів та знайомих.

При цьому після отримання грошей чоловік уникав своїх «клієнтів» і не відповідав на телефонні дзвінки. Таким чином впродовж 5 років йому вдалося заробити більше 2 млн. грн. Наразі 7 потерпілих в 9 епізодах, що фігурують у кримінальному провадженні, заявили цивільні позови на відшкодування майже 3,2 млн. грн. матеріальної та моральної шкоди.

Прокуратурою міста передано до суду обвинувальний акт щодо екс-викладача ХНУВС, який на пенсії вирішив заробити шахрайським шляхом.

На майно шахрая накладено арешт. Сам він був заарештований, але в подальшому звільнений судом під заставу в сумі близько 345 тис. грн. Прокуратура міста буде підтримувати державне обвинувачення в суді.

Автор: Администратор сайта