Понад три тисячі дітей не можуть ходити в дитсадки під Харковом

29.10.2013 14:26 Суспільство
http://kharkov.comments.ua http://kharkov.comments.ua
3800 дітей — саме стільки стоїть на черзі у дитсадки в Харківському районі.

При цьому всього дошкільні навчальні заклади у районі відвідує близько 3,5 тис дітей. Проблема дефіциту місць у дитячих садках Харківського району вирішується, але поступово. Як розповів сьогодні під час прес-конференції голова Харківської РДА Віталій Збукар, щороку в районі відкривають в середньому по сім нових груп на 150 дітей.

Віталій Збукар розповів, де дитсадки відкрилися цього року, а де з’являться нові групи уже наступного.

Так, реконструкцію дитячого садка у мікрорайоні Мобіль селища Пісочин поки призупинено. Нагадаємо, що дитсадок “Теремок”, який нині розрахований на 12 груп, планували розширити за рахунок прибудування нового приміщення та розширення другого поверху. Групові кімнати хотіли створити і на місці басейну, який уже давно не використовують за призначенням.

- Проект у нас уже є, кошти на нього виділені, але після проведення експертизи Держбуд висунув зауваження, - розповів Віталій Збукар. - Вартість робіт становить 5,6 млн грн. Поки є 2 млн грн.

Спочатку планувалося, що у теплу пору року проведуть лише зовнішні роботи, а внутрішні розпочнуть уже взимку. Попри заминку, за словами голови РДА, розпочнуть реконструкцію все ж таки цього року, а от закінчать уже в 2014. Всього у дитсадочку має з’явитися три нові групи. Сьогодні ж він розрахований на 320 дітей.

Нові дитсадки уже цього року відкриють у Мерефі (приблизно на 300 дітей) та селищі Монченки. Також з’явилися групи для дошкільнят і у створених НВК у селах Тернова, Веселе, Борисівка та Лук’янці. Раніше у цих населених пунктах дошкільних навчальних закладів взагалі не було.

У планах - відремонтувати дитсадок “Сонечко”, що у Мерефі. На це потрібно близько 16 млн грн. За словами Віталія Збукаря, там необхідно поставити нову котельню.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта