Порушників упіймали під час складання тестів ЗНО

03.06.2016 13:20 Суспільство
Фото:ipress.ua Фото:ipress.ua
Абітурієнти Харківщини пронесли із собою понад двох десятків гаджетів.

Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти оприлюднив оперативну статистику щодо проведення ЗНО-2016.

Так, найбільше порушень фахівці зафіксували під час тестування з математики - в учасників ЗНО знайшли 12 мобільних телефонів та інших засобів. Під час перевірки знань з історії України - 6 мобільних телефонів та інших засобів. Тестування з української мови і літератури, із російські мови пройшло без порушень.

За даними ХРЦОЯО, найбільша явка, а саме 95 % була на першому тестуванні - з української мови та літератури. На нього зареєструвалося 16 876 людей.

Трохи менше зареєструвалося на історію України - 11 697, явка склала 93 %. Така сама явка була і на тестування з математики, на яку зареєструвалося 9 725 людей. І найменше, а саме 138 людей зареєструвалося на тестування з російської мови, з’явилося 65 %.

Як пояснила заступник директора Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Наталя Русанова, для цих порушників, які пронесли із собою заборонені речі, результати ЗНО з предмета, на якому вони попалися, анулюються.

ПЕРШІ ПІДСУМКИ ЗНО НА ХАРКІВЩИНІ

- За процедурою, для того, кого впіймали на користуванні шпаргалками чи мобільними телефонами, робота припиняється. Далі документи цього учасника передаються регламентній комісії, і та виносить рішення. Частіше за все - це анулювання результатів, - пояснила Наталя Русанова.

Нагадаємо, користуватися посторонніми предметами, як-от мобільними телефонами, під час складання тестів ЗНО - заборонено.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта