Правила вступу у виші хочуть кардинально змінити

19.09.2013 06:00 Суспільство
http://bigbord.net/ http://bigbord.net/
У 2014 році правила вступу до вищих навчальних закладів можуть суттєво змінитися. Міносвіти вже розробляє законодавчу базу.

"Проект нововведень формували виключно з пропозицій від вишів. Незабаром його виставимо на сайті міністерства для обговорення", - розповів директор департаменту вищої освіти МОН Юрій Коровайченко, повідомляють "Вісті".

За його словами, є пропозиція скоротити кількість вишів, куди можна подавати документи. Крім того, може з'явитися можливість поступати одразу до трьох вишів.

Також може скоротитися вступна кампанія, і кожна категорія вступників буде подаватися в свій час.

"Наприклад, спочатку документи подають ті, хто хоче вчитися на бакалаврів, потім на фахівців тощо", - зазначив чиновник. Коровайченко також сказав, що є пропозиція прибрати і третю хвилю зарахування на бюджет, тому що зазвичай на другу вже сформовані списки.

Координатор громадської ініціативи "Студентський захист" Андрій Черних вважає, що, якщо скоротять час для вступу, абітурієнти елементарно можуть не встигнути подати документи.

"Не всі довіряють електронній системі подачі документів, адже вона може дати збій. А влітку не так просто доїхати в деякі регіони - проблеми з транспортом. Не варто "різати" і третю хвилю зарахування. Але я підтримую скорочення кількості вишів для вступу", - додав він.

Джерело: Вісті
Автор: Администратор сайта