Про новації у освіті розповіли харківські вчителі

17.08.2017 10:35 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Незабаром для школярів та педагогів розпочнеться гаряча пора, а в рамках реформування української освіти першокласники Харківщини навчатимуться за новим стандартом.

Тож у рамках Нової концепції школи цього року для початкової освіти передбачено пілотний проект, який стосується Державного стандарту початкової загальної освіти.

Нагадаємо, з вересня цього року проект нового Стандарту початкової освіти апробовуватиметься. Для цього відібрано 100 шкіл з усіх областей України. А вже з вересня 2018-го всі першокласники країни почнуть навчання за новими принципами.

На Харківщині участь у пілоті братимуть чотири школи, які самостійно виявили бажання поекспериментувати. Це Харківська гімназія № 12, Хорошівська загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів Харківського району, Богодухівський колегіум № 2 та  Красноградська загальноосвітня школа № 1 імені О. І. Копиленка.  

– Під пілот підпали два перші класи нашої школи з трьох – це близько 70 учнів.  Один клас працюватиме в рамках старої програми, –  розповів директор Красноградської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів імені О. І. Копиленка  Геннадій Безбородов. – Зараз педагоги готуються. Ось нещодавно був семінар у Харкові, а незабаром поїдуть до Білої Церкви, теж на навчання.

У 2017 році в регіоні організували 20 нових опорних шкіл — Юлія Світлична

Також Геннадій Безбородов додав, що і батьки, і вчителі радо відгукнулися на участь в експерименті, адже він впроваджує багато новацій. Перша, каже педагог, – вільний вчитель, який не буде обмежуватися державною програмою в роботі. Друга – цікавий підхід.
–  Це гра, за допомогою якої діти опановуватимуть знання, –  додав директор. – Тож якщо, приміром, сьогодні на природо­знавстві діти вивчатимуть птахів, то всі інші предмети теж будуть співзвучні з цією тематикою. Також дуже багато часу діти будуть проводити на свіжому повітрі: збирати квіти, малювати, обговорювати, робити всілякі вироби.

Детальніше про нове в освіті читайте у статті.

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта