Старт навчального року на Харківщині: майже 900 шкіл та 213 тисяч учнів

27.08.2013 11:44 Суспільство
http://www.interface.ru/ http://www.interface.ru/

1 вересня у Харкові та області запрацюють 681 загальноосвітня школа, 106 позашкільних учбових закладів та 78 шкіл за мистецьким напрямком навчання.

У школи міста та області прийдуть навчатися 213500 учнів, до вишів Харкова - 235000 студентів, до виших шкіл - 29 000 студентів.

Про це в ході прес-конференції повідомив заступник губернатора Харківської області Євген Савін.

Він розповів, на даний момент підписані акти готовності 99% шкіл. Не готові до нового навчального року тільки три школи - одна у Чугуївському та дві школи  Печенізькому районах, але, за словами Євгена Савіна, усі проблеми там будуть вирішені.

Також заступник губернатора повідомив, що за рік у Харківській області закрито 36 школи, з них 33 державної форми власності. Заклади законсервували через недостатню кількість учнів у них, а також з метою підвищення якості освіти. Учні із закритих шкіл переведені до шкіл, де повністю та якісно укомплектований штат вчителів, гарний та оновлений бібліотечний фонд, є комп'ютерне обладнання тощо.

Також він розповів, що на виконання завдань Президента України з модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року в багатьох закладах області були проведені ремонти, в тому числі і капітальні.

Артем Богдан

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта