Скільки коштує навчання у вишах Харкова

09.07.2017 09:05 Суспільство
Фото з соцмережі Фото з соцмережі
Порівняно з минулим роком вартість навчання майже у всіх харківських університетах зросла на 10-15 %.

Згідно з інформацією, яка розміщена на офіційних сайтах провідних вишів Харківщини, ціна навчання на бакалавраті стартує з близько 7 тисяч гривень на рік, найдорожчі спеціальності коштуватимуть понад 31 тисячу гривень. В кожному універі - своя цінова політика.

Так, у Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна за найдешевші спеціальності - “бізнес-аналітика та міжнародна статистика”, “економіка та економічна політика”, “біотехнології та біоінженерія” тощо контрактнику доведеться викласти не менше 10,5 тисячі гривень на рік. Найдорожчі - “психологія”, “право”, “мова і література та переклад” тощо  — обійдуться в 21,5 тисячі гривень.

В Національному технічному університету "Харківський політехнічний інститут" майже всі спеціальності в одній ціновій категорії — близько 10 тисяч гривень.

В Національному аерокосмічному університеті ім. М. Є. Жуковського "Харківський авіаційний інститут" вартість навчання стартує з 7,5 тисячі гривень на рік - “авіаційна та ракетно-космічна техніка”, “прикладна механіка”, “авіоніка” тощо. Найдорожчі спеціальності - “комп'ютерні науки”, “інформаційні технології”, “інженерія програмного забезпечення” тощо - коштуватимуть 10,5 тисячі гривень на рік. Однак вартість навчання зростатиме щороку протягом всього бакалаврату. Так, найдешевші спеціальності на четвертому році навчання коштуватимуть 9970 гривень, найдорожчі — 13970 гривень.

На які спеціальності найвищий конкурс в харківських вишах

У Харківському національному університеті радіоелектроніки серед найбільш "бюджетних” спеціальностей - “прикладна математика”, “криптологія”, “інформатика” тощо - 9900 гривень на рік. На тисячу більше коштують найдорожчі спеціальності - “економічна кібернетика”, “програмна інженерія”, “системний аналіз”.

В Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті вартість навчання стартує з 9440 гривень на рік (“автомобільний транспорт”, “будівництво та цивільна інженерія”, “інженерія програмного забезпечення” тощо). Найвища ціна — 10 800 гривень - “організація перевезень і управління на транспорті”, “організація і регулювання дорожнього руху”, “транспортні системи” тощо.

В Харківському національному педагогічному університеті імені Г. С. Сковороди вартість всіх спеціальностей складає 11 тисяч гривень на рік.

У Харківському національному технічному університеті сільського господарства імені Петра Василенка також всі спеціальності коштують однаково — 6950 гривень на рік.

Серед найдорожчих навчальних закладів області - Харківський національний медичний університет. 31 800 гривень на рік коштує найдорожча спеціальність “стоматологія”.

Юлія Міронюк

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта