Старшокласників Харкова та області вивозитимуть на військові полігони

02.12.2014 11:31 Суспільство
belgorod.bezformata.ru belgorod.bezformata.ru
Тренувати учнів будуть військові інструктори.

З нового року для учнів 10-11 класів загальноосвітніх шкіл районів області та міст обласного значення в рамках програми предмета «Захист Вітчизни» проводитимуться виїзні практичні заняття, спрямовані на навчання військовій справі.

Читайте також: ГОРЛІВКА У "ДНР": ПРО ЗУБОЖІННЯ МІСЦЕВИХ РОЗПОВІДАЄ ОЧЕВИДЕЦЬ
                     УКРАЇНСЬКІ МОТИВИ ЗАОХОЧУЮТЬ. ЯК НА БАЛАКЛІЙЩИНІ ГРОШІ ДЛЯ ПОРАНЕНИХ ЗБИРАЛИ
                     ДЕРЖАВНУ ПІДСУМКОВУ АТЕСТАЦІЮ ТА ЗНО ОБ'ЄДНУЮТЬ. ДУМКА ЕКСПЕРТІВ

Виїзні заняття з військово-патріотичного виховання будуть проводити співробітники вищих військових навчальних закладів - Харківського університету повітряних сил ім. І. Кожедуба, Гвардійського ордена Червоної Зірки факультету військової підготовки ім. Верховної Ради України НТУ «ХПІ», Національної академії Національної Гвардії України,

Заняття планується проводити на базах військових частин, відповідних кафедр вузів, військових комісаріатів, оборонно-спортивних, військово-оздоровчих таборів.

Таке рішення було ухвалене у зв'язку з тим, що в харківських школах на даний момент є недостатня матеріально-технічна база для проведення практичних занять з військової справи.
На організацію та проведення виїзних занять з військово-патріотичного виховання для школярів в обласному бюджеті на 2015 рік планується передбачити 33 тис.грн. (в 2016 р. - 34 тис.грн., в 2017 р. - 33 тис.грн.).

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта